Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geïnstalleerd hebben om deze header te zien!
Charlotte Russe met grapefruits: Datum Toegevoegd: 29 Apr 2012
In Categorie: Dessert
Ingrediënten

2 rode grapefruits
20 (roze) lange vingers (de Reims)
250 ml kwark
250 ml slagroom
3 blaadjes witte gelatine
150 gr suiker
20 gr poedersuiker

Bereidings Instructies

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water, minstens 10 minuten. Sla de slagroom half stijf. Klop met een garde of mixer 100 gr suiker door de kwark en voeg slagroom en kwark samen.
Schil 1 grapefruit en snij mooie partjes tussen de vliezen uit. Leg er vijf apart om te garneren en snijd de rest in stukjes. Pers de andere grapefruit uit.
Verwarm op een zacht vuur 4 eetl grapefruitsap met 50 gr eetl suiker en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Dit lost direct op, nog even roeren en dan bij het kwarkmengsel doen.
Besprenkel de biscuits met de rest van de grapefruitsap en bekleed de charlotterussevorm ermee, d.w.z. zet ze rechtop naast elkaar tegen de buitenkant van de vorm en leg er een paar op de bodem. Doe de rest van de stukjes grapefruit bij de fromage blanc.
Stort dit mengsel in de binnenkant van de lange vingers en laat in de koelkast 2 tot 5 uur opstijven. Je kunt hem het eerste uur ook in de vriezer zetten en dan nog een uur in de koelkast. Voor het storten/omkeren de schaal eerst even in een laagje warm water zetten, dan laat de inhoud makkelijker los. Stort hem dan op een mooie schaal. Garneer met de achtergehouden stukjes grapefruit bovenop. Bepoeder hem tot slot bovenop en zijdelings met poedersuiker.

Bon appétit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Charlotte Russe met grapefruits
Reacties bezoekers (1):

bij het lezen van dit recept proeven en voelen we weer dit lekkere toetje (badmuts) over onze tong strelen. we genieten volop van alle heerlijkheden die we hebben mogen beleven tijdens de yogaweek. Geplaatst Door: marieke en trudy (24 Jun 2012)

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.3/5 (43 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Crèpe Suzette Caramelvla au beurre salé Appelflan Gegrilde perziken met vanille-ijs (4 personen) Nougat ijs

- Recept Hits - 002002

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.