Boekweitpannekoekje met ei, kaas en ham (12 stuks): Datum Toegevoegd: 29 Apr 2012 Ingrediënten:

125 gr boekweitmeel
125 gr bloem
1 ei
5 dl water
1 eetl grof zeezout
2 eetl gesmolten boter
boter of neutrale olie om in te bakken
Vulling:
12 plakken ham
12 eieren
250 geraspte kaas

Bereidings Instructies:

Zeef het boekweitmeel en de bloem in een beslagkom. Maak er een kuiltje in en breek daarin het ei. Voeg het zout en het water in gedeelten toe en mix flink tot deze ingrediënten een dun beslag vormen.
Laat het beslag minimaal 2 uur rusten. Klop het beslag nogmaals en voeg de gesmolten boter toe.
Verhit in een koekenpan een klontje boter, schep er een kleine lepel beslag in en houdt de pan meteen schuin zodat het beslag zich over de hele bodem kan verspreiden.
Keer - als de bovenkant droog is - met een pannenkoekmes de crèpe om en bak de andere kant ook goudbruin. Houd de crèpes warm op een bord op een pan met heet water of (afgedekt) in de oven.
Bak in een andere pan de eieren waarbij je de dooier heel houdt. Doe er wat zout en peper overheen.
Als alle flensjes en eieren gebakken zijn, leg je elke crèpe op een apart bord en doet er wat geraspte kaas over. Leg dan een plak ham in het midden van elke crèpe. Vervolgens het gebakken ei daarop en de randen naar binnen vouwen, maar zó dat je de dooier en iets van het eiwit blijft zien. Op deze manier kunnen ze ook nog 2 minuten terug in de oven zodat de kaas smelt... maar niet langer want dan wordt de dooier taai! Een heerlijk lunchgerecht, zeker met een glas Cider erbij.

Bon appétit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: