Gembermuffins (10-14 stuks): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010 Ingrediënten:

275 gr zelfrijzend bakmeel
2 mespuntjes gemberpoeder (djahé)
1 mespunt kaneel
1 theelepel bakpoeder
100gr suiker
Snuf zout
5 eetl gembersnippers (geconfijt)
2 eetl rasp van schoongeboende sinaasappel
100 gr boter, gesmolten
2 eieren, losgeklopt
240 ml (karne) melk
1 theelepel gembersiroop
Muffinvorm voor 8 muffins, ingevet

Bereidings Instructies:

Verwarm de oven voor op 180 gr. Meng het meel met de specerijen, bakpoeder, suiker, zout, gembersnippers en sinasappel-rasp in een kom.
Doe de gesmolten boter, karnemelk, gembersiroop en eieren bij elkaar in een kom en giet dit in het kuiltje, midden in het meelmengsel. Roer met een houten lepel losjes door het mengsel, niet lang, het moet klonterig blijven!
Vul de muffinvorm met het mengsel, elke holte niet meer dan tot 2/3 vullen!
Bak de muffins in 20-25 minuten tot ze mooi gerezen zijn en goudbruin. Laat ze iets afkoelen en eet ze lauw.

Serveersuggestie:
Lekker als toetje bij thee/koffie, eventueel met losgeklopte crème fraiche.

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: