Entrecote aá la bordelaise (6 personen): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010 Ingrediënten:

6 entrecotes van 150/200 gr per stuk
100 gr boter
15 sjalotten
3 eetl cognac
3 dl bordeauxwijn
Zout, peper
Evt scheutje slagroom

Bereidings Instructies:

Laat de entrecotes vanuit de koelkast eerst half uur op kamertemperatuur komen. Peper ze dan in met versgemalen peper.
Pel en snijd de sjalotten fijn.
Bak de entrecotes per 2 ( teveel vlees in de pan koelt teveel af en laat het vlees koken i.p.v. bakken) in helft van de boter, 2,5 minuut aan iedere kant. Leg ze vervolgens goed ingepakt in alufolie in een warme (geen hete!) oven totdat de saus klaar is. Hierdoor garen ze ietsje verder en worden ze zacht als boter.
Bak in dezelfde koekenpan de sjalotten, flambeer ze met cognac en blus ze af met de rode wijn. Laat dit inkoken tot ongeveer de helft. Doe de rest van de boter in stukjes door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Evt scheutje slagroom erdoor.

Doe wat zout op het vlees en serveer de entrecotes met de saus erover.
Tip: Heerlijk met aardappel-selderijpuree.

Bon app├ętit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: