Kerrie-cashewnotentaart: Datum Toegevoegd: 11 Jun 2014 Ingrediënten:

Rol deeg voor hartige taart
4 eieren en scheutje slagroom, peper en zout
200 gr rauwe cashewnoten
1 eetlepel kerrie
3 grottin geitenkaasjes (klein rond), maar elke geitenkaas is lekker in deze taart, in grote stukken.
flinke knijp honing
2 pakketjes bosuitjes
250 gr oesterzwammen (of champignons)
kerrie
3 eetlepels zonnebloemolie
zout en peper

Bereidings Instructies:

Vet de taartvorm in en bekleed hem met het deeg. Verwarm de oven op 180 graden.
Maak de bosuien schoon en hak in grove stukken. Doe hetzelfde met de oesterzwammen (afborstelen indien nodig) en in grove stukken snijden.
Maak de olie in een koekenpan warm en doe er de cashewnoten met de kerrie en een snuf zout in. Bak op rustig vuur goudbruin ( ten hoogste 5 min), laat dit vervolgens uitlekken in een zeef. De noten zijn dan zacht maar worden bij afkoelen knapperig. Gebruik deze uitgelekte kerrieolie opnieuw om de bosui en de oesterzwam zacht in te bakken. Voeg ook peper en zout en nog wat kerrie toe. Laat dit iets afkoelen voor je het in de bakvorm doet. Leg er de cashewnoten overheen en de stukken geitenkaas ertussen. Kluts de eieren met wat peper en zout en giet dit over het groentemengsel. Tot slot een straaltje honing erover, m.n. over de geitenkaas-stukken. Bak ten hoogste een half uur in oven. Serveer deze taart met een groene salade... Bon app├ętit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: