Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten1 uien
1 rode paprika (ontdaan van kroon en zaadstrengetjes)
1/2 pompoen (geschild)
1 kleine pastinaak (geschild)
1 kleine courgette
1/2 aubergine
1 aardappel
1 tomaat (ontveld)
200 kikkererwten uit blik
1/2 dl olie
2 tenen knoflook, grofgehakt
snuf chilivlokken
1 theelepel suiker
blikje tomatenpuree (klein)
1,5 - 2 dl water
verse koriander
zout en versgemalen peper
200 gr Griekse yoghurt
Snijd alle groenten (die je niet schilt, eerst wassen) in blokjes van 2 x 2 cm. Doe de olie in een gietijzeren pan of pan met dikke bodem en fruit de uien hierin aan. Roer na 5 minuten de knoflooksnippers, chilivlokken en paprika erdoor en bak 5 minuten. Doe vervolgens de rest van de groenten erbij en bak nog eens 5 minuten. Voeg dan de aardappelblokjes, het water vermengd met de tomatenpuree, de tomaat en voeg royaal zout en peper toe. Laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen en kijk regelmatig of er voldoende vocht in blijft staan.
Verhit ondertussen de oven voor op 200 gr. Schep de groenten in een ovenschaal en meng er nu de kikkererwten doorheen en zet hem nog eens 30 minuten in de oven. De groenten worden hier boterzacht van! Kook 5 minuten van tevoren een schaaltje couscous voor 4 personen. Haal de schaal uit de oven, garneer tenslotte met versgesneden koriander en een schaaltje Griekse yoghurt.
Een verwarmend, winters gerecht!
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Linzencurry Choucroute de la mer Lapin aux pruneaux (4 personen) Choucroute Les Halles ( 4 personen) Kerrie-cashewnotentaart
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.