Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste ReceptenCrèpebeslag (12 stuks):
125 gr bloem
2 eetlepels olie
75 gr boter (gesmolten, niet bruin)
3 eieren
3 eetlepels suiker
350 ml melk
Sinaasappelsaus:
100 gr suiker
100 gr boter
8 eetl Grand Marnier sinaasappellikeur
3 eetl Cognac
het sap en de fijne rasp van 1 sinaasappel
50 gr boter
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en zet het een uur in de koelkast. Voor de saus doe je de boter met de suiker, de rasp, 2 eetl Grand marnier, 1 eetl Cognac en het sap in een steelpan met dikke bodem. Breng het aan de kook terwijl je roert, tot het wat bindt. neem het van het vuur af.
Bak in een koekenpan de crèpes in steeds een klein beetje boter en probeer ze zo dun mogelijk te maken!
Bewaar ze tussen twee grote borden op een pan met heet water, tot je er 12 gebakken hebt.
Schep vlak voor het serveren 1/3 van de sinaasappelsaus in de koekenpan en leg 4 van de in kwart gevouwen crèpes erin totdat ze de saus helemaal opgenomen hebben. Leg ze op een verwarmde schaal of p.p. op een dessertbord. Maak de rest van de Grand Marnier en de cognac lauwwarm in de steelpan en flambeer hiermee de crèpes. D.w.z. je giet dit mengsel over de crèpes en steekt het aan. Leuk om aan tafel te doen, maar probeer eerst een paar keer in de keuken... Doordat je flambeert blijft de smaak van de Grand Marnier achter in de crèpes en de alcohol verdampt.
Een ware klassieker, en verrukkelijk!
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Moelleux au chocolat (6 personen) Nougat ijs Paris Brest Appelflan Mont Blanc (simpel en heerlijk!)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.