Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten1 kilo rundvlees in dobbelstenen van 4 cm
½ kopje zonnebloemolie of flinke kluit boter
2 eetl bloem
200 gr mager rookspek
3 grote wortelen in stukjes van 2,5 cm
4 uien (dunne plakjes) of 400 gr sjalotten
blikje tomatenpuree
kop (bruine basis)bouillon
300 ml rode bourgogne of soepele rode wijn
Bouquet garni
peper en zout
3 tenen knoflook, grof gehakt
handvol gehakte peterselie
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie/boter. Doe het vlees er met kleine porties in - NIET ALLES TEGELIJK - en bak het rondom bruin (niet grijs). Als je teveel vlees tegelijk in de pan doet wordt deze te vol, dus te koud en gaat het vlees koken i.p.v. bakken! Zet het bruin gebakken vlees apart, terwijl je een nieuwe portie bakt. Als je hiermee klaar bent kun je de uien op een laag vuur zacht en goudbruin bakken, ongeveer 10 minuten in dezelfde pan. Bestrooi hierna de ui met bloem ( in de pan) en bak alles nog 5 minuten door. Voeg de rode wijn toe. Vanzelfsprekend schraap je meteen al die lekkere aanbaksels van de bodem! Breng de wijn aan de kook.
Leg nu al het vlees weer in de pan en doe ook de wortels, knoflook, tomatenpuree en het bouquet garni erbij. Voeg het kopje basisbouillon (of kant en klaar bouillon), zodat de verhouding vlees-vocht 3:2 is. Voeg eventueel meer bouillon of meer (verwarmde) wijn toe. Koude wijn toevoegen maakt het vlees taai.
Dit is een stoofschotel, dus we zijn op veel saus uit!
Breng alles zacht aan de kook en laat 2 tot 3 uur op een heel zacht vuur pruttelen, tot het vorkgaar is.
Schenk regelmatig aandacht aan het gerecht, d.w.z. kijk elke 15-20 minuten en roer over de bodem of er niets aanbakt.
Verwijder het bouquet garni als het vlees gaar is, die de peterselie in de pan en dien op.
Lekker met aardappelpuree, aardappel-knolselderijpuree of stokbrood!
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Cassoulet (4-6 personen) Lasagne van gerookte zalm, tomaat en spinazie Eendenborst met Calvadossaus (4 personen) Witlofgratin met kaas en salami (4 personen) Tartiflette ( 6 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.