Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
1 kilo rabarber, schoongemaakt en in grote stukken gesneden
200 g suiker
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
100 g bloem
100 g koude boter
100 g havervlokken
4 bolletjes stemgember, gehakt
flinke scheut creme de cassis of rode port
Erbij: Mengsel van half geklopte slagroom, half kwark, mag ongezoet zijn (250 gr kwark, 250 cl slagroom)
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de schoongemaakte rabarber, 100 gr suiker en de creme de cassis in een pan. Doe de sinasappelrasp en sap er nu ook bij. Breng alles aan de kook en laat het een paar minuten zacht sudderen. Dan nog 5 minuten zonder deksel, tot het mengsel een beetje zacht is geworden. Schep vervolgens de rabarber in een grote ovenschaal.
Maak het crumblemengsel in de keukenmachine: Eerst bloem, boter, suiker en stemgember even kort door elkaar mengen, daarna de havervlokken erbij en hak het mengsel dan nog eens 10 seconden.) Strooi het crumblemengsel tussen je handen rullend over de rabarber en zet de schaal 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer het met de koele roomkwark.
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Rabarber anijsdessert Moelleux au chocolat (6 personen) Charlotte Russe met grapefruits Gegrilde perziken met vanille-ijs (4 personen) Paris Brest
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.