Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
1000 g verse gedopte erwten of diepvries doperwten
5 el gehakte munt
5 el gehakte blad peterselie
250 g creme fraîche
fijngeraspte schil van 1 (liefst biologische) citroen
4 bosuitjes fijngehakt
2 pakjes roomboterbladerdeeg
beetje bloem om te bestuiven
800 g zalmfilet zonder vel en graten (liefst het middelste dikke deel van de zalm en aan één stuk)
1 ei losgeklopt
Verwarm de oven voor op 180C
Kook de diepvrieserwtjes in kokend, gezouten water 3-5 min en laat daarna afkoelen.
Meng intussen de munt en peterselie met de créme fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Doe 5 el van dit mengsel in een keukenmachine met de erwten, citroenrasp en bosui en laat de machine draaien totdat je erwtenpuree hebt.
Zet de rest van de gekruide créme fraîche tot gebruik in de koelkast.
Leg de helft van de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap deeg die net iets groter is dan de zalm.
Leg het deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat.
Schep het erwtenmengsel in het midden.
Strijk het uit tot over een oppervlak dat net zo groot is als de zalm.
Bestrooi de zalm met zout en peper en leg de vis dan op de erwtenpuree.
Rol de rest van het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 3-4 mm dik.
Snijd een lap uit het deeg die iets groter dan het stuk zalm en leg hem op de vis.
Bestrijk het onbedekte deeg van de onderste laag met ei, vouw de randen naar binnen en druk ze voorzichtig aan zodat de zalm netjes word verpakt. ls je nog bladerdeeg over hebt, kun je de zalm versieren met figuurtjes die je er met geklopt ei op plakt.
Bestrijk dan het hele zalmpakket met ei.
Bak 25 min in de oven of tot het deeg goudbruin is. Gebruik evt vlees/visthermometer in de zalm, deze moet min 65 en max 72 graden aangeven!
Laat 5 min rusten en schep/schuif de zalm dan behoedzaam op een grote schaal. Serveer de zalm met de gekruide créme fraîche apart erbij.
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Coq au vin blanc (4 personen) Choucroute de la mer Kip in Calvadossaus (4 personen) Boeuf Bourguignon (6 personen) Entrecote a la bordelaise (6 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.