Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
50 gr in hun geheel geblancheerde amandelen
30 gr hele hazelnoten of walnoten
30 gr pijnboompitten
50 gr gekonfijte vruchtjes
3 eiwitten
4 eetl suiker
300 ml ijskoude slagroom, zoeten met wat Canderel of suiker
6 koekjes voor erbij (rolletjes of Tuiles)
Voor de coulis:
300 gr frambozen uit de diepvries (of vers)
75 gr suiker
Scheutje crème de cassis
Hak de noten en de gekonfijte vruchtjes in grove stukjes, in onregelmatige grootte. Rooster ze heel kort (behalve de gekonfijte vruchtjes) zodat nét het rauwe er vanaf is. Afkoelen.
Klop de eiwitten tot ze in pieken staan. Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem tot hij gaat karameliseren. Giet de karamel op het eiwit en ga nog 2 minuten door met kloppen. Klop de slagroom stijf, spatel de nootjes en vruchtjes erdoor en spatel dit vervolgens door het eiwit.
Giet het mengsel in een diepvriesdoos en zet het minstens 4 uur in de vriezer.
Kook de frambozen met de suiker tot de dikte van een dunne jam. Pureer in keukenmachine en daarna zeven. Laat de coulis afkoelen voordat je hem bij de plak nougatijs serveert.
Haal het ijs een kwartier voor het serveren uit de vriezer. Hou vlak voor het serveren de schaal even in heet water en stort hen. Snij in plakken en serveer met de coulis ernaast en een koekje.
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Crèpe Suzette Moelleux au chocolat (6 personen) Rabarber anijsdessert Paris Brest Gegrilde perziken met vanille-ijs (4 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.