Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten1,5 kg zurige appels (Boskoop, Cox, Jonathan)
100 gr ongezouten boter
200 gr suiker
1 dl Calvados
1 heel vanillestokje, opengesneden
3 eieren
2 eidooiers
3 dl verse slagroom
Verwarm de oven voor op 220 gr C.
Schil en snijd de appels in vieren. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de appels goudgeel. Strooi er 50 gr suiker over en laat even karamelliseren. Zorg dat het niet aanbrandt! Giet de even verwarmde calvados in de pan en flambeer het geheel. Schud de pan zachtjes heen en weer zodat alle alcohol verbrandt.
Vet een vuurvaste schaal in met boter en doe de appels erin. Klop de eieren en de eidooiers los in een kom. Schraap de vanille uit het stokje en doe dit bij de eieren, evenals 100 gr suiker en de room. Giet dit mengsel over de appels en bak ze een half uur tot ze goudgeel zijn en ietwat gerezen.
Haal ze uit de oven en laat ze 20 minuten afkoelen voor u ze serveert.
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Nougat ijs Charlotte Russe met grapefruits Rabarber/gembercrumble (6 personen) Caramelvla au beurre salé Paris Brest
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.