Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten12 coquilles
40 gr boter
2 eetl paneermeel
2 eetl gehakte peterselie
Voor Sauce Mornay (kaassaus):
25 gr boter
1 bosuitje, fijngehakt
2,5 dl melk
3 eetl crème fraîche
50 gr Old Amsterdam kaas, geraspt
1 eidooier
25 gr bloem
Zout en peper
Versgeraspte nootmuskaat
4 ovenvaste schaaltjes of pannetjes
Verwarm de oven voor op 210 gr C.
Maak eerst de saus:
De basis is een bechamelsaus. Verhit de melk en zet het vuur uit, die ga je straks gebruiken. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg vervolgens de bloem toe. Laat de bloem zachtjes fruiten (niet bruinen) tot het een egale massa is -ongeveer 2-3 minuten - want het meel moet a.h.w. ook garen. Voeg nu de melk in één keer toe bij de saus en blijf goed roeren met een garde tot net voor het kookpunt. Haal de pan van het vuur af. Laat even een paar minuten afkoelen en voeg dan de crème fraîche toe, de geraspte kaas, de eidooier en de peterselie. Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vul de kleine bakjes met een klein laagje saus, leg er 3 coquilles op en dek af met nog een laagje saus. Strooi over ieder bakje heel licht wat paneermeel en doe er tenslotte wat kleine klontjes boter op. Zet ze 10 minuten in de oven zonder het deksel erop. Serveer ze warm.
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Gazpacho (8 kleine glaasjes) Appeltjes uit de oven (10 personen) Glaasje met boursin/geroosterde paprikamengsel (4-6 personen) Appeltje gevuld met prei en geitenkaas Artisjokken (6 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.