Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten2 eendenborsten (ongeveer 500 gr)
Olijfolie
Aluminiumfolie
Peper en zout
4 eetl Calvados
4 eetl rode Port
4 eetl rode wijn
4 koffiel frambozen of balsamico-azijn
Mespuntje suiker
(evt 1 eetl crème fraîche als je de saus romig wilt)
Vermeng voor de saus de calvados, rode port, rode wijn, azijn en een mespuntje suiker.
Laat dit mengsel tot de helft inkoken en bewaar.
Verwarm een anti-aanbak braadpan langzaam voor tot hij zeer heet is.
Snijd met een heel scherp mes het vel van de eendenborst tot een ruitjespatroon in (snijd niet tot in het vlees, maar alleen het vel zelf).
Verwarm de oven voor op 100°C.
Kwast de velkant met olijfolie in.
Leg de eendenborsten met de velkant naar beneden in de zeer hete pan en laat die zo 3 minuten staan (niet schudden of prikken!). Door het ingesneden vel loopt het vet van onder het vel weg. Het vel zelf kan niet samentrekken of krullen, zodat de eendenborst mooi in vorm blijft.
Draai het vlees na 3 minuten om en bak de andere kant nog 3 minuten op een laag vuur.
Neem dan uit de pan en kruid hem royaal met peper en zout, in aluminium en vouw de folie dicht en leg het pakketje in een ovenschaal.
Zet de schaal ± 5 minuten in de lauwwarme oven (zeker niet warmer dan
100°C);
Na deze 3 stappen is het vlees klaar om te worden versneden. Indien nog te rood van binnen (vanwege dikke filet), opnieuw 5 minuten in de oven.
Meng de uit de eend vrijgekomen vocht door de ingekookte saus tot hij weer heet is en evt creme fraiche toevoegen.
Serveer de eendenborst in plakken op warme schaal met de saus erover.
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Entrecote a la bordelaise (6 personen) Coq au vin blanc (4 personen) Biefstuk met gesmolten Livarotkaas Frans gehaktbrood Bietenburger met feta
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.