Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geïnstalleerd hebben om deze header te zien!
Paris Brest: Datum Toegevoegd: 21 Oct 2011
In Categorie: Dessert
Ingrediënten

Dit gebak is vernoemd naar de beroemde wielerronde die jaarlijks in Frankrijk plaats vindt: van Parijs naar Brest en retour...

Nodig

Soezendeeg
100 ml water
50 gram boter
50 gram bloem
2 verse eieren
3 eetl geschaafde amandelen
Vulling
3 eetl oploskoffie
200 ml slagroom
50 gr stevige crème fraîche (Isigny)
60 gr suiker
poedersuiker

Bereidings Instructies

Sla de slagroom stijf met de suiker, de poederkoffie en op het laatst de crème fraîche. Zet een uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Leg een vel bakpapier op bakplaat, buiten de oven. Breng het water met een snufje zout erin aan de kook en los de boter er in op.
Haal van het vuur af en voeg in één keer de bloem erbij. Roer met een houten lepel tot het deeg van de wand loslaat. Zet nog een minuutje terug op laag vuur om deeg te garen. Dan van het vuur af een ei erbij roeren, vervolgens met garde goed erdoor kloppen. Opnieuw het volgende ei erbij en weer kloppen. Het beslag is soepel en glanst als het klaar is. Vul een spuitzak met het deeg (indien te vloeibaar voor in spuitzak is er te weinig bloem aanwezig. Helaas beslag opnieuw maken!) en spuit een ring met een doorsnede van ongeveer 12-15 cm. Strooi nu het amandelschaafsel bovenop.
Bak hem 10 minuten op 200 gr, dan terug op 175 gr en nog 10 minuten bakken.
Hij moet goudgeel zijn maar niet te hard.
Laten afkoelen op rooster.
Snijd de ring overlangs doormidden met een scherp mes want soezendeeg is natuurlijk teer.
Zorg dat je de bovenkant met de amandelkant naar boven neerlegt! Vul hem nu (met lepel) met de mokka-room-parfait en leg de andere helft er weer op. Het liefst direct serveren met poedersuiker eroverheen.


Bon appétit!


Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Paris Brest
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.3/5 (40 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Caramelvla au beurre salé Gegrilde perziken met vanille-ijs (4 personen) Crèpe Suzette Appelflan Nougat ijs

- Recept Hits - 001663

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.