Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
500 gr kiphaasjes
Kipkruiden
Doos champignons
Peper en zout
1 dl Calvados
1 bekertje crème fraîche
4 eetl roomboter
2 grote appels
Eventueel erbij:
750 gr broccoli
200-250 gr Lintmacaroni
De appels kun je goed van tevoren maken. Schil ze, klokhuis eruit, elke appel in 8 partjes. Bak ze 3-5 minuutjes in een eetlepel roomboter, zorg dat ze niet zacht worden. Haal ze uit de pan en bewaar ze op een bord. Afgekoeld kunnen ze in de koelkast. Kiphaasjes half uurtje op temperatuur laten komen (uit koelkast) en afspoelen onder de kraan en droogdeppen. Royaal insmeren met kipkruiden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. 2 eetlepels boter in koekenpan verwarmen en kiphaasjes 5 minuten zacht aanbraden. Afblussen met de iets verwarmde Calvados (op klein pitje warm maken). Wasemkap uit. Lucifer erbij en aansteken. alcholbrand voorzichtig laten uitbranden, koekepan af en toe heen en weer schuiven. Uit de pan nemen en op bord onder alufolie warmhouden. Koekepan schoonmaken en champignons in resterende 2 eetlepels boter bakken. Als zij 3 minuutjes gebakken hebben kiphaasjes weer toevoegen en peper en zout erbij doen. Nu crème fraîche erbij en op zacht vuur nog 15 minuten heel zachtjes stoven. De laatste 5 minuten de appelpartjes erbij doen. Lekker met verse tagliatelle (lintmacaroni) en broccoli of haricots verts
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Choucroute Les Halles ( 4 personen) Biefstuk met gesmolten Livarotkaas Blanquette de veau (kalfsstoofpotje) 6 personen Lasagne van gerookte zalm, tomaat en spinazie Choucroute de la mer
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.