Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten2 eetl kipkruiden
2 eetl dragonmosterd (pittig)
Sap en schil van een (liefst biologische) citroen
Kopje fijngesneden bladpeterselie
8 - 10 kippendijen
75 gr boter
12 sjalotjes, gepeld, gehalveerd
1 eetlepel roze peperkorrels
8 middelgrote, vastkokende aardappels (bv Roseval, Malta, Charlotte)
3 tenen knoflook, gehakt
400 ml droge witte wijn
500 gr bospeen, geschrapt en in grove stukken gesneden
150 ml slagroom
Borstel en was de citroen goed af. Rasp vervolgens met een fijne rasp het geel van de citroenschil af. Pers hem daarna uit. Bewaar het sap. Was en boen de aardappels goed schoon en verdeel in kwarten/parten. Roer de mosterd, de citroenrasp en 3 eetl peterselie goed door elkaar. Smeer de kippendijen in met kipkruiden en daarna met het mosterdmengsel. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan met dikke bodem en bak de kip rondom snel bruin. Voeg de sjalotjes, aardappelparten, bospeen, knoflook, wijn en peperkorrels toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 25 min zacht stoven. Schep af en toe om. Voeg dan de slagroom toe en laat nog half uurtje stoven, liefst in gietijzeren braadpan. Eventueel iets binden met maïzena, als je de saus te dun vindt.
Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer. Lekker met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
(Ook goed van tevoren te maken en later op te warmen!)
Bon appetit!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Ben het helemaal met Bart eens. Ik heb het nu al een paar keer gemaakt en iedereen vindt het erg smakelijk. Vanavond ga ik weer voor mijn vrienden maken. Geplaatst Door: Elly van Heeswijk (30 Nov 2013)
Verrukkelijk gerecht, voor het eerrst gegeten buiten op het terras bij Elly en Ton als afscheidsdiner van de schilderweek in augustus 2013 Geplaatst Door: Bart van der Bom (9 Nov 2013)
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Blanquette de veau (kalfsstoofpotje) 6 personen Choucroute Les Halles ( 4 personen) Tartiflette ( 6 personen) Choucroute de la mer Lasagne van gerookte zalm, tomaat en spinazie
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.