Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geïnstalleerd hebben om deze header te zien!
Linzencurry: Datum Toegevoegd: 21 Jul 2011
In Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten

500 tot 600 gr linzen
2 tot 3 blikjes/pakjes kokosmelk
1 kg uien
600 gr rode paprika’s
500 gr gekookte sperzieboontjes (of restje bloemkool of andere groente)
Zelfgemaakt currymengsel* of 5 grote eetl Patak Mild Curry (of meer) of andere currypasta
Sap van een stuk gemberwortel van 5 x 2 cm of flinke scheut gembersiroop
4 grote tenen knoflook, in stukjes gehakt
Groente bouillonblokje
1 theel cayennepeper of chilivlokken
1 eetl kurkuma of koenjit ( geelwortelpoeder)
5 eetl kerrie
Zout
8 Citroenbladeren (toko)
5 eetl zonnebloemolie
Evt. verse koriander, geneden, kopje
500 gr basmatirijst

Bereidings Instructies

Was de linzen en zet ze op met ruim water met bouillonblokje erin. In ongeveer een kwartiertje niet helemaal gaar koken ( ze stoven namelijk verder in het kruiden/groentemengsel). Afgieten en in zeef laten staan.
Uien schoonmaken en in grove stukken snijden. Hetzelfde met de paprika’s. In grote braadpan uien flink aanbakken.
Met zout op smaak maken. Dan knoflook erbij en de paprika’s en 5 minuten zacht verder bakken. De currypasta erbij doen en vervolgens de kokosmelk. In dit prutje kunnen nu de linzen erbij en de kurkuma, de cayennepeper.
Als je citroenblad in huis hebt kun je een handje vol laten meestoven.
Rasp het stukje gember met schil op een fijne rasp en knijp het geheel tussen je vingers boven de pan uit. Nu ook de sperzieboontjes of andere gekookte groenten toevoegen.
Dit nog kwartiertje of langer laten sudderen. Let op dat het niet aanbrandt, evt water, bouillon of meer kokosmelk erbij en zorg dat de linzen niet tot soep koken. Proef steeds of het nog iets nodig heeft. Zout? Zoet? Heter? Garneer met gekookte basmatirijst en wat verse koriander erover.

* Eigen currymengsel maken:
10 eetl korianderzaad, 4 theelepels komijnzaad, 3 theelepels fenegriekzaad, 3 eetl venkelzaad
Deze zaden rooster je licht in de koekenpan en vervolgens maal je ze in een koffiemolentje of handmatig in de vijzel. Doe nu de kerrie erbij een eetlepel olie tot het pasta-achtig is.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.2/5 (44 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Boeuf en daube (4 personen) Kip in Calvadossaus (4 personen) Frans gehaktbrood Zalm met feta in de oven gegaard Zalm en croûte (6 personen)

- Recept Hits - 001532

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.