Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
1,5 kg. vastkokende aardappels, als je eraan kan komen, liefst de heerlijke franse Rattes
300 gr Comtékaas, geraspt
600 gr kabeljauw in stukken van 2 cm
2 fijngesneden uien
boter
zout en peper
1 volle eetl verse tijmblaadjes (of theel. gedroogde Herbes de provence)
bekertje (2,5 dl) slagroom
1 teentje fijngesneden knoflook
Oven voorverwarmen op 200 gr. C
Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min. laten koken.
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt, laat het echter niet bruin worden.
De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen. De slagroom erdoor mengen.
Kruiden met tijm, peper en zout en de fijngesneden knoflook erdoor.
Schep alles in 3 laagjes in een ovenschaal. Tussen het aardappelmengsel doe je laagjes kabeljauwstukjes en 1/3 van de Comtékaas. Eindigen met kaas.
20 min. in het midden van de oven bakken. De schotel nog 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten gratineren.
Bon appetit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Winterratatouille (4 personen) Eendenborst met Calvadossaus (4 personen) Groenten Tartiflette Entrecote a la bordelaise (6 personen) Zalm en croûte (6 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.