Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
1,5 kg vastkokende aardappels, als je eraan kan komen, liefst de heerlijke franse Rattes
1 gerijpte Reblochonkaas van 500 gr.
200 gr gerookte magere spekblokjes.
2 fijngesneden uien
boter
zout en peper en verse nootmuskaat
1 tot 2 dl. crème fraîche of slagroom
2 teentjes fijngesneden knoflook
Oven voorverwarmen op 200 gr. C
Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min. laten koken.
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt, laat het echter niet bruin worden.
Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen. De crème fraîche erdoor mengen.
Kruiden met peper en wat nootmuskaat en de fijngesneden knoflook erdoor.
Schep alles in een ovenschaal.
De Reblochonkaas overlangs doorsnijden, zodat je twee ronde schijven krijgt. Deze op de schotel leggen met de korst naar boven!
20 min. in het midden van de oven bakken. De korsten van de kaas lopen a.h.w. leeg in de aardappelschotel. Verwijder ze als ze leeg zijn. De schotel nog 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten gratineren. Bon appetit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Gevulde (bol) courgettes Coq au vin blanc (4 personen) Choucroute Les Halles ( 4 personen) Lasagne van gerookte zalm, tomaat en spinazie Spruitjes, gewokt met cranberries en gorgonzola (5 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.