Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geļnstalleerd hebben om deze header te zien!
Mayonaise: Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011
In Categorie: Sauzen
Ingrediënten

2 (biologische) eidooiers
2 a 3 eetl citroensap
1/2 theel zeezout
2 volle eetl Franse mosterd
100 ml gekookt water
450 ml goede zonnebloemolie (niet koudgeperst) of mix van deze olie met een beetje olijfolie extra vierge (hoe sterker de olijfolie, hoe sterkere smaak aan mayo, dus pas op!)

Bereidings Instructies

Beslagkom omspoelen met heet water, zodat hij opwarmt. Daarna goed afdrogen. Dit komt het maken van je mayonaise zeer ten goede!Eidooiers, citroensap, zout, mosterd erin doen. Dit mengen met een mixer of garde.
Al kloppend langzaam de olie toevoegen, eerst in kleine scheutjes, later in heel dun straaltje. Kijk of hij wordt opgenomen en de saus bindt.
Als al de olie op is en je vindt hem nog te dik kun je een beetje gekookt water toevoegen. Dit maakt hem meer light.
De houdbaarheid van deze mayo in schone pot is een tot twee weken in de koelkast.
Er gaat natuurlijk niets boven rozemarijn-aardappeltjes uit de oven met mayo fait a la maison!
Bon appetit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Mayonaise
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.3/5 (38 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Aioli Rouille

- Recept Hits - 001606

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.