Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten2 uien
1 kleine prei
1 venkelknol
3 bospenen (dus niet formaat winterpeen)
6 Italiaanse pomodori - of trostomaten
200 gr kabeljauwfilet
200 gr zalm
8 eetlepels olijfolie
3-4 tenen knoflook
Pluk saffraan (15-20 draadjes)
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
1,5 l water
3 visbouillonblokjes
2 theel zeezout
Flink zwarte peper, versgemalen
Flinke scheut droge, witte wijn
1/2 kopje verse dille
2 eetl crème fraiche
Stokbrood
Maak van het water en de bouillonblokjes visbouillon.
Maak de groenten schoon en snijd ze niet te fijn, behalve de tomaten.
Neem een grote (liefst gietijzeren) braadpan en doe de olijfolie erin. Dan de fijngehakte knoflook en ui erin en verhitten. (Ui en knoflook geven als enigen hun smaak en zoetheid beter af als langzaam verhit worden! Knoflook verbrandt en wordt bitter in hete olie.)
Prei erbij, tomaat en venkel en 15 minuten zacht laten stoven.
Visbouillon bij de gestoofde groenten doen, samen met de saffraan, sinaasappelrasp, zout en peper. Dit licht staafmixeren. Niet helemaal glad!
Dan erbij voegen: de in stukjes gesneden visfilets. Op en zacht pitje nog 10 minuten stoven. Op smaak afmaken met witte wijn, zout en peper, crème fraiche, dille.
Serveer de soep in warme soepkommen met stokbrood en rouille erbij (zie recept Rouille), een pikante Franse knoflookmayonaise!
Bon appetit!
lijkt me heerlijk Geplaatst Door: Herman Klasen (12 Nov 2021)
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Romige wortelsoep (6-8 personen) Uiensoep Les Halles ( 8 personen) Soupe Potiron (4-6 personen) Brandnetelsoep
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.