Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten2 ons gerookte zalm, in dunne plakken
3 friszure appels, in kleine stukjes, maar niet geraspt!
Zout - peper
Flink bosje bieslook, fijngeknipt
125 ml crème fraîche
Sla, liefst hele malse zoals babyleaves of mesclun
Klein koffiekopje
Olie om in te smeren
Snijd de appel in kleine stukjes (1/2 cm), vermeng dit met fijngeknipte bieslook (iets voor garnering achterhouden), crème fraiche, zout en peper.
Neem een kopje en vet dit eerst even licht in, bekleed dit met 1/4 van de plakjes zalm en laat wat van de plakjes over het kopje heen vallen. Het hoeft niet heel precies. Vul dit kopje vervolgens met het appelmengsel en dek het toe met de zalm die over het kopje valt.
Neem een bordje en doe er wat slaplukjes op. Zet vervolgens het kopje omgekeerd op de sla zodat de ‘zalmbonbon’ loslaat ( gaat langzaam) en als een mooie bol op de sla komt te liggen.
Garneer nog met wat extra bieslook.
Je kunt rondom over de sla nog enkele druppelse lichte vinaigrette gieten, maar nodig is het niet.
Bon appetit!
Is dit gerecht , ivm appel, ook een dag van te voren te bereiden? Geplaatst Door: Von (17 Dec 2016)
Lekker, maar sober.ik maak deze bonbon wat luxer door aan de vulling wat krabvlees,een beetje heel fijn gesneden rode ui in plaats van de bieslook,wat peper zout creme fraiche,appel,toe te voegen. Geplaatst Door: jet van haaren (24 Apr 2012)
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Gazpacho (8 kleine glaasjes) Appeltje gevuld met prei en geitenkaas Tomatentaartje met geitenkaas (4 personen) Glaasje met boursin/geroosterde paprikamengsel (4-6 personen) Voorgerechtje van courgette en schapekaas
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.