Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geÔnstalleerd hebben om deze header te zien!
Artisjokken (6 personen): Datum Toegevoegd: 19 Jan 2011
In Categorie: Voorgerecht
Ingrediënten

6 artisjokken
2 citroenen
6 teentje knoflook ( in hun geheel)
bindtouw
grote pan

saus
150 gr boter
5 eieren
4 eetl kappertjes
peper en zout
1 citroen
bosje peterselie

Bereidings Instructies

Neem per persoon één artisjok. Snijd de steel eraf en neem een stukje van de onderste blaadjes mee. Knip dan met een keukenschaar het bovenste stukje van de blaadjes.
Werk snel, soms verkleuren ze. Knijp er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen.
Als ze naar wens zijn bijgeknipt, stop je in het hart een teentje knoflook, en bind er een schijfje citroen bovenop.
Laat in een grote pan 3 liter water aan de kook komen en doe ze er dan in. Ze hoeven niet allemaal ondergedompeld te zijn! Kook ze zachtjes 45 min/1 uur. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, haal het touwtje eraf en de citroen. Serveer ze op een klein bordje en zorg dat je er stokbrood bij hebt..

Bij de artisjokken kun je het volgende sausje maken;
25 gram boter
2 hardgekookte eieren, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
een handvol gehakte peterselie
1/2 citroen uitgeperst, peper en zeezout.
De boter smelten, de eieren en de peterselie heel fijn hakken en door de boter roeren. Van het vuur nemen en de kappertjes erbij doen. Zout, peper en citroensap naar smaak bijvoegen. Geef ieder een eigen kommetje met saus om de blaadjes in te dippen! Voor het eten van artisjokken moet je even de tijd nemen.
Bon appetit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Artisjokken (6 personen)
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.21/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.2/5 (33 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Coquilles en kaassaus (4 personen) Terrine van groenten en mozzarella Appeltje gevuld met prei en geitenkaas Zalmbonbon met appel en bieslook (4 personen) Knapperige courgetteflapjes met boursin (filodeeg) 16 stuks

- Recept Hits - 002752

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.