Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten6 artisjokken
2 citroenen
6 teentje knoflook ( in hun geheel)
bindtouw
grote pan
saus
150 gr boter
5 eieren
4 eetl kappertjes
peper en zout
1 citroen
bosje peterselie
Neem per persoon één artisjok. Snijd de steel eraf en neem een stukje van de onderste blaadjes mee. Knip dan met een keukenschaar het bovenste stukje van de blaadjes.
Werk snel, soms verkleuren ze. Knijp er wat citroensap over om verkleuren te voorkomen.
Als ze naar wens zijn bijgeknipt, stop je in het hart een teentje knoflook, en bind er een schijfje citroen bovenop.
Laat in een grote pan 3 liter water aan de kook komen en doe ze er dan in. Ze hoeven niet allemaal ondergedompeld te zijn! Kook ze zachtjes 45 min/1 uur. Haal ze met een schuimspaan uit de pan, haal het touwtje eraf en de citroen. Serveer ze op een klein bordje en zorg dat je er stokbrood bij hebt..
Bij de artisjokken kun je het volgende sausje maken;
25 gram boter
2 hardgekookte eieren, fijngehakt
2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
een handvol gehakte peterselie
1/2 citroen uitgeperst, peper en zeezout.
De boter smelten, de eieren en de peterselie heel fijn hakken en door de boter roeren. Van het vuur nemen en de kappertjes erbij doen. Zout, peper en citroensap naar smaak bijvoegen. Geef ieder een eigen kommetje met saus om de blaadjes in te dippen! Voor het eten van artisjokken moet je even de tijd nemen.
Bon appetit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Appeltje gevuld met prei en geitenkaas Knapperige courgetteflapjes met boursin (filodeeg) 16 stuks Coquilles en kaassaus (4 personen) Voorgerechtje van courgette en schapekaas Gazpacho (8 kleine glaasjes)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.