Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste ReceptenGroener, veel mineraalrijker en smaakvoller dan spinaziesoep…
• pluk (met huishoudhandschoenen aan!) een vergiet vol met brandneteltoppen (pluk alleen de toppen met 5 blaadjes eraan, dit zijn de meest malse en smaakvolle
• 4 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd
• 25 gr boter
• 1 grote aardappel, geschild en in kleine stukjes gesneden
• 750 ml bouillon (liefst groente - of kippebouillon)
• 1/2 bekertje crème fraîche
• zout en peper
Was de brandneteltoppen (nog met handschoenen aan!) Sla ze daarna droog in de slacentrifuge.
Smelt de boter en smoor daar zachtjes de ui in, zo’n 5 minuten. Doe dan de brandnetels erbij (met handschoenen!) en schep ze om. Door de hitte verliezen ze onmiddellijk hun prikkels…
Voeg nu de aardappelblokjes toe en de bouillon en breng aan de kook, daarna 15 minuten zachtjes sudderen. Als de aardappel zacht is, is de soep goed! Staafmixer het geheel. Je zult versteld staan van de felgroene kleur! Doe er nu wat room bij en proef of er nog zout of peper bij moet. De stevige smaak vraagt om pittigheid. Daarna serveren in kleine koppen - want de soep vult enorm! - met nog een toefje room in het midden voor ieder. Heerlijk met knapperig stokbrood of geroosterd knoflookbrood.
Bon appetit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Soupe Potiron (4-6 personen) Vissoep a la Normande (8 personen, als maaltijdsoep 4 personen) Uiensoep Les Halles ( 8 personen) Romige wortelsoep (6-8 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.