Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten170 gr boter
8 grote uien, in dunne plakjes gesneden
60 ml port
60 ml balsamicoazijn
2,2 l bruine bouillon
120 gr mager spek in blokjes van 1 cm gesneden
1 bouquet garni
Zout en peper
8 sneetjes stokbrood in de oven geroosterd met beetje olijfolie
350 gr gruyèrekaas, geraspt
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur tot hij bruin begint te worden. Doe de uien erbij en bak ze onder af en toe roeren tot ze zacht en bruin zijn, ongeveer 20 minuten. Bij uiensoep zijn de uien het belangrijkst. Zorg dus dat ze de goede, gelijkmatige kleur hebben.
Zet het vuur iets hoger en roer de port en azijn in de pan, terwijl je de bruine korstjes van de bodem schraapt. Doe de kippenbouillon erbij. Voeg het spek en het bouquet garni toe en breng alles aan de kook.
Zet het vuur laag, voeg zout en peper toe en laat de soep 45 minuten tot een uur zachtjes pruttelen. Verwijder eventueel schuim van het oppervlak met een schuimspaan. Verwijder aan het eind het bouquet garni.
Zet de grill alvast op de hoogste stand!
Schep de soep als hij klaar is in vuurvaste kommen. Laat in elke kom 1 plakje stokbrood drijven. Bestrooi de soep royaal met geraspte kaas. Het is uitstekend als er wat over de rand van de kommen valt, want die korstjes zijn straks het lekkerst!
Zet de kommen onder de voorverwarmde grill tot de kaas smelt en bruin gaat worden!
Dien onmiddellijk op, denk om je handen!!
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Brandnetelsoep Romige wortelsoep (6-8 personen) Soupe Potiron (4-6 personen) Vissoep a la Normande (8 personen, als maaltijdsoep 4 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.