Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten1 kilo pompoen
2 theel kaneel
1 theel gemberpoeder (of 3 cm verse gember)
½ theel kruidnagel
snuf verse nootmuskaat, geraspt
versgemalen zwarte peper
2 -3 eetl ahornsiroop
1 l kippenbouillon
125 ml slagroom
10 dunne plakjes bacon
geknipte bieslook of verse peterselie
Verwarm de oven voor op 225 gr C. Snijd de pompoen in plakken, verwijder de pitten en snijd de harde schil eraf. Nu in blokjes en verdeel over bakplaat.
Strooi kaneel, gember en kruidnagel erover en rasp er ook wat nootmuskaat bij. Tot slot verse peper en besprenkel dit met de ahornsiroop. Schuif het bakblik in de oven en rooster de pompoen 20-25 minuten gaar en lichtbruin. Schep de blokjes af en toe om.
Doe de blokjes dan met het vocht in een soeppan en voeg de bouillon toe. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep, anders meer bouillon toevoegen. Roer de room erdoor en breng de soep al roerende aan de kook. Laat nog even zachtjes doortrekken en maak op smaak met zout en peper.
Bak intussen de plakjes bacon knapperig in een droge koekenpan en laat daarna even op keukenpapier uitlekken (kan ook van tevoren). Breek daarna de plakjes in stukken. Schep de soep in diepe kommen en garneer met de bacon en de verse kruiden.
Tip: lekker met bruin stokbrood!
Bon appétit!
lekker hoor.ik doe er vaak ook een appel in heel kleine stukjes bij. Geplaatst Door: jet van haaren (24 Apr 2012)
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Vissoep a la Normande (8 personen, als maaltijdsoep 4 personen) Romige wortelsoep (6-8 personen) Brandnetelsoep Uiensoep Les Halles ( 8 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.