Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash ge´nstalleerd hebben om deze header te zien!
Lapin aux pruneaux (4 personen): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010
In Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten

4 tamme konijnbouten
Snufje kaneel
Snufje chilipoeder
1 theel paprikapoeder
Snuf saffraan (8 draadjes)
150 gr roomboter
1 ui, in ringen
1 winterwortel, in dikke repen
┬Ż prei, in ringen
150 gr gedroogde pruimen
150 ml vleesfond (of bouillon)
1 eetl tomatenpuree
1 teen knoflook, gehakt
200 ml rode wijn, liefst bordeaux
2 laurierblaadjes

Bereidings Instructies

Bestrooi de konijnbouten met zout, peper, paprikapoeder, kaneel, chilipoeder en saffraan. Verhit de boter in een (liefst gietijzeren) braadpan en braad de bouten rondom goudbruin.
Neem de bouten eruit, bak de uiringen glazig en goudbruin en voeg de bouten weer toe.
Voeg dan wortel, prei, pruimen, vleesfond, tomatenpuree en knoflook toe en bak 1 minuut. Blus af met de rode ( iets verwarmde) wijn. Voeg de laurier toe en laat het vlees op een laag vuur 1,5 uur stoven met de deksel op de pan. Draai de bouten af en toe om en controleer dan de hoeveelheid vocht. Tekort, voeg iets warme wijn toe, teveel, deksel eraf laten en iets laten inkoken. Neem de bouten uit de saus, indien gaar, en laat de saus nog wat inkoken
(hij moet iets gebonden zijn). Serveer de konijnbouten met de saus en geef er gratin dauphinois bij (aardappelgratin).

Bon app├ętit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Lapin aux pruneaux (4 personen)
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.3/5 (45 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Frans gehaktbrood Gevulde (bol) courgettes Linzencurry Gratin dauphinois (6 personen) Tartiflette met kabeljauw (6 personen)

- Recept Hits - 001587

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.