Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
Laatste Recepten4 tamme konijnbouten
Snufje kaneel
Snufje chilipoeder
1 theel paprikapoeder
Snuf saffraan (8 draadjes)
150 gr roomboter
1 ui, in ringen
1 winterwortel, in dikke repen
½ prei, in ringen
150 gr gedroogde pruimen
150 ml vleesfond (of bouillon)
1 eetl tomatenpuree
1 teen knoflook, gehakt
200 ml rode wijn, liefst bordeaux
2 laurierblaadjes
Bestrooi de konijnbouten met zout, peper, paprikapoeder, kaneel, chilipoeder en saffraan. Verhit de boter in een (liefst gietijzeren) braadpan en braad de bouten rondom goudbruin.
Neem de bouten eruit, bak de uiringen glazig en goudbruin en voeg de bouten weer toe.
Voeg dan wortel, prei, pruimen, vleesfond, tomatenpuree en knoflook toe en bak 1 minuut. Blus af met de rode ( iets verwarmde) wijn. Voeg de laurier toe en laat het vlees op een laag vuur 1,5 uur stoven met de deksel op de pan. Draai de bouten af en toe om en controleer dan de hoeveelheid vocht. Tekort, voeg iets warme wijn toe, teveel, deksel eraf laten en iets laten inkoken. Neem de bouten uit de saus, indien gaar, en laat de saus nog wat inkoken
(hij moet iets gebonden zijn). Serveer de konijnbouten met de saus en geef er gratin dauphinois bij (aardappelgratin).
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Choucroute de la mer Tartiflette ( 6 personen) Zalm en croûte (6 personen) Spruitjes, gewokt met cranberries en gorgonzola (5 personen) Witlofgratin met kaas en salami (4 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.