Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geïnstalleerd hebben om deze header te zien!
Gembermuffins (10-14 stuks): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010
In Categorie: Dessert
Ingrediënten

275 gr zelfrijzend bakmeel
2 mespuntjes gemberpoeder (djahé)
1 mespunt kaneel
1 theelepel bakpoeder
100gr suiker
Snuf zout
5 eetl gembersnippers (geconfijt)
2 eetl rasp van schoongeboende sinaasappel
100 gr boter, gesmolten
2 eieren, losgeklopt
240 ml (karne) melk
1 theelepel gembersiroop
Muffinvorm voor 8 muffins, ingevet

Bereidings Instructies

Verwarm de oven voor op 180 gr. Meng het meel met de specerijen, bakpoeder, suiker, zout, gembersnippers en sinasappel-rasp in een kom.
Doe de gesmolten boter, karnemelk, gembersiroop en eieren bij elkaar in een kom en giet dit in het kuiltje, midden in het meelmengsel. Roer met een houten lepel losjes door het mengsel, niet lang, het moet klonterig blijven!
Vul de muffinvorm met het mengsel, elke holte niet meer dan tot 2/3 vullen!
Bak de muffins in 20-25 minuten tot ze mooi gerezen zijn en goudbruin. Laat ze iets afkoelen en eet ze lauw.

Serveersuggestie:
Lekker als toetje bij thee/koffie, eventueel met losgeklopte crème fraiche.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Gembermuffins (10-14 stuks)
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.2/5 (43 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Charlotte Russe met grapefruits Paris Brest Crèpe Suzette Supreme au Moka (6-8 personen) Caramelvla au beurre salé

- Recept Hits - 002009

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.