Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
750 ml geraspte rauwe biet
375 ml havermoutvlokken
1 ui, fijngesneden
200 gr feta, verkruimeld
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl olijfolie
2 eieren
handje verse basilicum, fijngesneden
zout en peper
bordje met paneermeel
eventueel hamburgerbroodjes of bruine bolletjes
om te garneren: sla, alfalfakiemen, 2 avocado's (guacamole), plakjes tomaat, schijfjes mango
Schil de rauwe bietjes dun en rasp ze. Doe ze in een kom en vermeng met de gesnipperde ui en de geperste knoflook. Doe hier vervolgens de olie, de havermoutvlokken, het ei bij en de verkruimelde feta, de fijngesneden basilicum en ook peper en zout. Zet dit mengsel 30 minuten apart zodat de havermoeutvlokken het vocht kunnen opnemen en het mengsel steviger wordt. Als dit na 30 minuten nog niet zo is, doe er dan een extra handje havermoutvlokken bij en laat weer even intrekken. Maak er met je handen burgers en rol ze eventueel door de paneermeel. Bak ze vervolgens aan beide kanten in wat olie (minuut of 10). Let goed op of ze niet aanbakken! In feite hoeft er niets meer gaar te worden aan deze burger, alleen warm.
Guacamole: pel de avocado's en prak ze fijn. Doe er een eetlepel mayonaise, een scheutje citroensap, zout, snuf cayennepeper en 1 teentje uitgeperste knoflook bij.
Serveer de bietenburger met de garneersels zodat iedereen zijn eigen burger kan versieren. Lekker met sperziebonen, sla en frietjes!
Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Eendenborst met Calvadossaus (4 personen) Tartiflette ( 6 personen) Coq au vin blanc (4 personen) Lasagne van gerookte zalm, tomaat en spinazie Boeuf en daube (4 personen)
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.