Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geļnstalleerd hebben om deze header te zien!
Blanquette de saumon (4 personen): Datum Toegevoegd: 18 May 2016
In Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten

4 zalmmoten
4 bosuien (niet al te klein, anders meer)
2 grote wortels
1 citroen
1 eetl gehakte peterselie
60 gr boter
40 cl slagroom, ongeklopt
1 dl bouillon, kip
2 eetl bloem
2 eetl mosterd, grof
Zout en versgemalen peper
Bijgerecht: Haricots verts & stokbrood of pasta

Bereidings Instructies

Snij de zalm in grote dobbelstenen, minimaal 3 x 3 cm. Schil de wortels en snij in plakjes van Ā½ cm. Kook deze in (niet teveel) gezouten water 20 minuten en bewaar het groentevocht. Snij de gekookte wortels daarna weer door de helft. Maak de bosuien schoon, snij ze grof. Houd de witte stukken apart van het groene loof (= eerder gaar).
Maak de bouillon met gekookt water en een half bouillonblokje en doe 20 cl van het wortelkooknat erbij.
Nu je alles hebt klaarstaan kun je beginnen aan het volgende:
Bak de witte uienstukjes zacht in 20 gr boter (hou ze blank, het is immers een blanquette!), na 5 minuten de gekookte wortelstukjes erbij. (Je zult denken, die zijn al gekookt, maar geloof me, ze geven een enorme zachtheid aan dit al zacht smakende gerecht!). Na weer 5 minuten doe je de zalmdobbelstenen erbij. Niet teveel roeren meer nu, beweeg liever de pan heen en weer! Zacht smoren voor 5-10 minuten, waarbij je na 5 minuten de groene look van de bosuien erbij doet.
Maak ondertussen de roux van 40 gr boter en de bloem, de bouillon en tot slot de slagroom en de mosterd, peper en zout.
Doe het zalm-groentemengsel in persoonlijke schaaltjes of grote schaal (beide voorverwarmen) en giet de roux erover. Garneer met de verse peterselie en eet er Haricots verts en stokbrood bij (of pasta of nieuwe aardappeltjes).
Wij dronken er een goede Chablis bij, voortreffelijk!

Bon appetit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Blanquette de saumon (4 personen)
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.0/5 (9 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Entrecote a  la bordelaise (6 personen) Eendenborst met Calvadossaus (4 personen) Kerrie-cashewnotentaart Cassoulet (4-6 personen) Gevulde (bol) courgettes

- Recept Hits - 000346

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.