Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geďnstalleerd hebben om deze header te zien!
Blanquette de veau (kalfsstoofpotje) 6 personen: Datum Toegevoegd: 28 Mar 2016
In Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten

• 1 winterpeen
• 1 ui
• 3 kruidnagels
• 2 takjes tijm
• 2 blaadjes laurier
• 1 kg kalfslapjes
• 50 g boter
• 50 g bloem
• 1 bekertje crème fraîche (beker a 125 ml) of flinke scheut slagroom ongeklopt
• 1 eidooier (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
• 1 tl citroensap, evt wat citroenrasp
• 500 g champignons (schoongemaakt en in plakjes)

Verder stop ik er soms het laatste moment nog voorjaarsgroenten-kruiden bij zoals verse peterselie, (gekookte) peultjes, bosui, (gekookt) meiraapje

Bereidings Instructies

Een échte Franse klassieker!
Breng 1 liter water aan de kook met de winterpeen, de ui, de kruidnagel, de tijm en de laurier en sudder hierin het vlees (in grote stukken) 2 uur op laag vuur gaar. Of gebruik de snelkookpan, 30 minuten. Neem het vlees uit de pan als het gaar is (bewaar de bouillon). Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor tot een glad papje. Voeg een voor een en al roerend 3-4 soeplepels bouillon toe. Voeg de volgende lepel bouillon pas toe nadat de vorige geheel glad gebonden is. Roer de crème fraîche of room en de eidooier erdoor, breng op smaak met het citroensap, zout en (witte) peper naar smaak en roer er tot slot de champignonplakjes en het vlees door. Laat dit geheel nog 15 minuten op een laag vuur sudderen. Lekker met geraspte citroenschil als garnering en gekookte peultjes en gekookte rijst erbij. Of gekookt jong piepertje!

Bonne appétit.

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 1.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.0/5 (60 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Frans gehaktbrood Gevulde (bol) courgettes Linzencurry Boeuf Bourguignon (6 personen) Winterratatouille (4 personen)

- Recept Hits - 002023

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.