Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geďnstalleerd hebben om deze header te zien!
Entrecote a  la bordelaise (6 personen): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010
In Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten

6 entrecotes van 150/200 gr per stuk
100 gr boter
15 sjalotten
3 eetl cognac
3 dl bordeauxwijn
Zout, peper
Evt scheutje slagroom

Bereidings Instructies

Laat de entrecotes vanuit de koelkast eerst half uur op kamertemperatuur komen. Peper ze dan in met versgemalen peper.
Pel en snijd de sjalotten fijn.
Bak de entrecotes per 2 ( teveel vlees in de pan koelt teveel af en laat het vlees koken i.p.v. bakken) in helft van de boter, 2,5 minuut aan iedere kant. Leg ze vervolgens goed ingepakt in alufolie in een warme (geen hete!) oven totdat de saus klaar is. Hierdoor garen ze ietsje verder en worden ze zacht als boter.
Bak in dezelfde koekenpan de sjalotten, flambeer ze met cognac en blus ze af met de rode wijn. Laat dit inkoken tot ongeveer de helft. Doe de rest van de boter in stukjes door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Evt scheutje slagroom erdoor.

Doe wat zout op het vlees en serveer de entrecotes met de saus erover.
Tip: Heerlijk met aardappel-selderijpuree.

Bon appétit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:
Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.35/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.3/5 (72 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Lapin aux pruneaux (4 personen) Lasagne van gerookte zalm, tomaat en spinazie Groenten Tartiflette Frans gehaktbrood Boeuf en daube (4 personen)

- Recept Hits - 003237

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.