Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash ge´nstalleerd hebben om deze header te zien!
Speculaastaart: Datum Toegevoegd: 23 Nov 2014
In Categorie: Patisserie
Ingrediënten

250 gr abrikozen (zacht of geweld)
175 gr havermout of havervlokken (makkelijker om te verwerken is half bloem, half gemalen havermout, dat valt minder uit elkaar vermoedelijk)
2 eetlepels speculaaskruiden
snuf zout
60 gr bruine suiker
100 gr roomboter in stukjes (+ wat boter om in te vetten)
60 gr rozijnen
100 gr pecannoten
125 gr amandelschaafsel
1 vanillestokje of wat druppels vanille-essence of zakje vanillesuiker
rasp van 1 citroen, goed afgeboend
2 eetlepels vloeibare honing
3 eetlepels slagroom of soja-cuisine (ongeklopt)
1 geklopt ei

Bereidings Instructies

Deeg maken
Maal in de keukenmachine de havermout fijn tot maatje meel. Doe er de speculaaskruiden, suiker, snufje zout en stukjes boter bij en maal tot zich een bal deeg vormt (of doe dit met de hand). Laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling maken
Doe de abrikozen en afgespoelde rozijnen in de keukenmachine en maal fijn. Voeg dan de pecannoten en 75 gram van het amandelschaafsel toe, het geschraapte vanille uit het stokje (of de essence of vanillesuiker), de citroenrasp, de honing en tot slot de slagroom en maal tot het een egaal mengsel is.

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de vorm in met boter. Ik gebruikte een langwerpige, maar rond is natuurlijk ook ok├ę. De hoeveelheden zijn voldoende voor een ronde vorm met een doorsnede van 18 cm. Neem 2/3 van het deeg, rest terug in koelkast. Uitrollen zal moeilijk worden met dit havermoutdeeg. Ik probeerde het met een goed bestoven werkvlak en dito roller en kwam hiermee een heel eind. Verder maar met vingers erin plakken. Je moet wat over hebben voor je gezondheid ;-)
Dan vulling erin doen en met natte lepel egaliseren (plakt niet). De rest van het deeg uitrollen tot een lap (zo goed en zo kwaad als mogelijk) en daar de vulling mee afdekken. Maak de taart af door er het restant van het amandelschaafsel over heen te strooien en er een beetje geklopt ei dun over te gieten. Kwasten lukt niet in deze... Zo worden de amandeltjes prachtig goudbruin! Zet de taart in de oven en kijk na 20 minuten of de bovenkant niet al te bruin aan het worden is. Dan afdekken met aluminiumfolie tot einde baktijd. Bak hem 60 minuten. Iets laten afkoelen en serveren. Volgende dag is hij nog lekkerder dus goed van tevoren te maken.
Bon app├ętit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.3/5 (25 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Tarte Tatin cheesecake met speculaasbodem Red velvet roomkaas brownies (12 stuks) Pruimentaart bananenbrood (zonder suiker, zonder vet)

- Recept Hits - 001333

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.