Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!
1½ blaadje gelatine (wit)
6 dl visfond of bouillon
60 gr boter
60 gr bloem
100 ml slagroom
300 gr garnalen
3 eetl peterselie, geknipt
3 theel citroensap
versgemalen peper
zout
3 eieren, loskloppen
paneermeel
olie om te frituren
1 citroen in schijfjes
Week de gelatine in koud water. Kook de bouillon in tot 2/3.
Maak een roux: Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat dit 1 minuut heel zachtjes pruttelen, niet bruin worden! Voeg onder goed roeren de ingekookte visfond en de room geleidelijk toe en laat 3 minuten zachtjes al roerend garen.
Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine toe, de garnalen, de peterselie, het citroensap, peper en zout.
Laat dit afkoelen en opstijven in de koelkast (min. 1 uur) Vorm van het afgekoelde mengsel kleine kroketjes (5 cm). Wentel deze voorzichtig door het paneermeel, haal ze door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door het paneermeel. Laat de kroketten 30 min. rusten in vriesvak en bak ze daarna 4 min in olie van 180 gr C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met partje citroen.
Bon appétit!
Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.
Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie
Beoordeel dit recept: Reageer op dit recept:
Voor spam preventie, voer code in:
Code:
Andere recepten in deze categorie:
Camemberttaart met broccoli Boekweitpannekoekje met ei, kaas en ham (12 stuks) Witlof-Waldorffsalade Oranje linzensoep Coulommierskaas uit de oven
Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.