Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geïnstalleerd hebben om deze header te zien!
Frans gehaktbrood: Datum Toegevoegd: 25 Aug 2014
In Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten

1 kg gehakt (liefst gemengd varken/rund)
125 gr broodkruim
bakje champignons (liefst kastanjechampignons)
handvol fijngehakte peterselie
1 fijngehakte ui
2 kleine of 1 groot blikje tomatenpuree (150 gr)
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
3 tenen fijngehakte knoflook
2 eetlepels herbes de provence
rasp van 1 sinaasappel

Bereidings Instructies

Zet eerst de oven aan op 180 graden. Meng in een kom het gehakt met de eieren, de fijngehakte ui, de peterselie, het broodkruim, de helft van de tomatenpuree, de uitgeperste knoflook, de rasp van de sinasappelschil, de herbes de provence en zout en peper. Maak daarna de champignons schoon met borstel (niet met water) en snijd ze in kleine blokjes, Vet een cakeblik in met boter en vul het met het gehaktmengsel. Smeer over de bovenkant de rest van de tomatenpuree uit en verdeel de champignonblokjes erover. Druppel er daarna 2 eetl olijfolie overheen. Bak hem in 1 uur gaar. Check na 40 minuten wél of hij niet te bruin wordt aan de bovenkant, anders afdekken met alufolie. Je zult zien dat veel vet uit het gehakt en de champignons in de ovenschaal of cakeblik terecht komt.
Laat het daarom altijd tenminste 2-3 uur staan alvorens het aan te snijden, zodat vocht en vet er weer in kunnen trekken. Snijd het gehaktbrood in plakken in de vorm en til ze er daarna uit en leg ze op een schaal of direct op je bord. Het is zowel koud als lauw heerlijk!
Bon appétit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.6/5 (32 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Biefstuk met gesmolten Livarotkaas Zalm met feta in de oven gegaard Groenten Tartiflette Lasagne van gerookte zalm, tomaat en spinazie Zalm en croûte (6 personen)

- Recept Hits - 001931

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.