Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geďnstalleerd hebben om deze header te zien!
Snijbiettaart met geitenkaas en noten: Datum Toegevoegd: 9 Jul 2014
In Categorie: Vegetarische gerechten
Ingrediënten

1 rol blader- of hartige taartdeeg
500 gr snijbiet
1 ui, fijngesnipperd
1 eetlepel boter of olie
1 teen knoflook (fijngesnipperd)
4 eieren
125 ml slagroom
100 verse geitenkaas
Nootmuskaat, verse peper en zout
100 gr (liefst ongezouten) cashewnoten

Bereidings Instructies

Snijbiet wassen en grote stelen uit het blad snijden of trekken, apart bewaren. In vergiet uit laten lekken en grof hakken. Stelen ook. Uitje in grote wok of koekenpan in boter glazig smoren, knoflook erbij en na 2 minuten snijbiet erbij doen en bakken tot slinken. Terug in vergiet en goed laten uitlekken. Dit kun je ruim van tevoren doen als je wilt. De oven voorverwarmen op 180 graden. Het deeg 10 minuten laten ontdooien en ingevette bakvorm ermee bekleden. De eieren loskloppen met nootmuskaat, peper en zout en daarna de room en de geitenkaas er in verbrokkelen. Op de deegbodem de snijbiet verdelen en daarna het eimengsel er overheen gieten. De taart nu 20 minuten bakken. Dan uit de oven halen en de cashewnoten erover verdelen. Eventueel straaltje olijfolie eroverheen doen. Ik spuit het liefst een laagje olie erover (Bertolli). Dan nog 10/15 minuten in de oven tot de noten goudgeel zijn. Hou de taart in de gaten! Prik nog even met een satésokje in het eimengsel, en controleer of het helemaal gestold is (dan komt het stokje er droog uit).
Lekker met een tomatensalade erbij!
Bon appétit…

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.39/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.4/5 (28 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Zoete aardappelkoekjes van mais met knoflooksaus (8 personen) Zoete aardappelrelish (10 personen) Gevulde tomaat (koud), 4 stuks Vegetarische lasagna met ricotta (4 personen) Groentecurry met cashewnoten (10 personen)

- Recept Hits - 001411

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.