Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash ge´nstalleerd hebben om deze header te zien!
Choucroute de la mer: Datum Toegevoegd: 11 May 2014
In Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten

750 gr kabeljauw - en zalmfilet (samen)
750 gr zuurkool
fijngesnipperd uitje
600 gr aardappelen
stukje roomboter
40 ml wijn
wat fijngeknipte verse peterselie
dunne plakjes citroen
eventueel stokbrood

Saus: halve liter witte wijn
laurierblad en enkele peperkorrels
fijngesnipperd uitje
250 ml slagroom
200 gr roomboter (in stukjes, gekoeld)

Bereidings Instructies

Verhit de boter in een braadpan en doe de zuurkool erin. Voeg de witte wijn toe en laat zacht een half uurtje smoren. Haal de vis uit de koelkast, snijd in grote stukken, zout en peper erop en laat verder op kamertemperatuur komen. Schil de aardappels en zet ze op met wat water en zout. Maak ondertussen de beurre-blancsaus: Zet de halve liter witte wijn met de fijngesnipperde ui, laurierblad en peperkorrels op een hoog vuur en laat tot de helft inkoken. Hierna zeven en de ingekookte wijn vermengen met de slagroom (dat is nu half om half). Dit opnieuw verwarmen en dan beetje bij beetje en kloppend de koude stukjes boter toevoegen. Hou de zuurkool ondertussen in de gaten dat hij niet aanbrandt, eventueel wijn toevoegen. Na half uur afgieten. De stukken vis kort in boter bakken tot gaar.
Als de aardappels gekookt zijn (beetgaar), afgieten. Op grote (verwarmde) schaal de zuurkool leggen met de gekookte aardappels eromheen en de stukken vis op de zuurkool. De saus daarna over alles heenvleien. Garneren met verse peterselie en dunne plakjes citroen. Ook lekker met stukje stokbrood erbij!
Bon app├ętit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (5):

Heb dit zelf ook "op gevoel" gemaakt na in Frankrijk te hebben gegeten. Tip: beetje dille (vers of gedroogd)+ enkele kappertjes aan saus toevoegen, en alleen gerookte visfilets (zalm en forel) gebruiken. Heerlijk! Geplaatst Door: Harry Boekwijt (1 Nov 2016)

Het water loopt me met terugwerkende kracht weer uit de mond; wat een verrukking was deze schotel, Elly. Qua decadente smulpaperij: had je nog een suggestie om het gerecht te garneren met garnalen en/of mosselen? Geplaatst Door: Bob Geudeker (18 Aug 2015)

Heerlijke en heel verrassende schotel, en de combinatie van vis en zuurkool met nieuwe aardappelen was subliem. Ik ga zelf op zoek naar een variant op de beurre blanc hierbij. Karwijzaad is misschien nog een extra smaakmaker bij de zuurkool? Geplaatst Door: Gerdie Kienhorst (13 Jul 2014)

Dit gerecht was het toppertje voor mij van de heerlijke gerechten die je voor ons hebt klaar gemaakt in de zangweek. Deze week ga ik maken voor Frans en de kinderen ben benieuwd of zij dit ook zo lekker vinden. Geplaatst Door: Heleen Gijsberts (13 Jul 2014)

Wat een heerlijke combinatie Elly. Werkelijk verrassend zoveel smaak zoveel liefde in dit gerecht. Voor mij het toppertje in de zangweek. Ik ga het deze week ook maken voor Frans en de kinderen. Geplaatst Door: Heleen Gijsberts (13 Jul 2014)

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.8/5 (36 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Coq au vin blanc (4 personen) Kip in Calvadossaus (4 personen) Boeuf en daube (4 personen) Choucroute Les Halles ( 4 personen) Zalmtaart met spinazie

- Recept Hits - 003880

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.