Op dit moment zijn er 102 recepten in 10 categorieën!

Laatste Recepten
U moet Flash geïnstalleerd hebben om deze header te zien!
Terrine van groenten en mozzarella: Datum Toegevoegd: 22 Feb 2014
In Categorie: Voorgerecht
Ingrediënten

Nodig
1 kleine terrinevorm
3 verse rode paprika`s (of gebruik pot met geroosterde paprika’s, uitgelekt)
2 bollen echte buffelmozzarella
1 pot gemarineerde artisjokkenharten
1 grote courgette, in dunne plakken gegrild
1 struik chinese kool
beetje maïzena

Olijvencrème
150 ml slagroom
handje gemengde olijven

Notensaus
50 gram van 3 soorten noten(walnoot, pistache en hazelnoot)
theelepel mosterd
1 theelepel azijn
60 ml olijfolie
½ theelepeltje honing

Bereidings Instructies

Verhit de oven op 230 graden. Blancheer de koolbladeren. Pof de paprika`s in de oven met wat olie erop, totdat de huid lekker gekleurd is. Leg ze vervolgens in een schaal met plasticfolie erover heen getrokken (dit vergemakkelijkt het afhalen van de huid) en laat afkoelen. Hierna de huid eraf plukken en het zaad eruit halen. Rooster de plakken courgette en laat afkoelen. (als je paprika’s uit een pot gebruikt, zorg dan dat je ze goed laat uitlekken en droogt met keukenpapier). Leg de koolbladeren vervolgens met de grote nerf eruit gesneden in de terrinevorm met een kleine overlapping van de bladeren. Zorg dat hij ook een beetje over de rand valt, dan kan je hem later dichtvouwen. Bouw vervolgens de marbré op door hem heel dun laagje voor laagje op te bouwen. Doe per laag een beetje peper en zout erop en breng met een kwastje wat droge maïzena aan. Snijd alles zo dun mogelijk, dat geeft het mooiste resultaat. Vul hem tot de rand van de terrine met de groentes en vouw hem dicht met de overgebleven kool. Wikkel hem strak in alufolie en bak hem in een oven voor een half uurtje op 70 graden. Zet de terrine als hij uit de oven komt een beetje onder druk, zodat hij mooi stevig blijft. Wacht met snijden tot hij afgekoeld is. Sla de slagroom half stijf op. Hak de olijven fijn met de hand of keukenmachine. Meng de olijven met de slagroom en maak op smaak. Zet vervolgens koud. Doe de noten even in de oven om de etherische oliën vrij te laten komen en hak ze vervolgens fijn. Doe samen met mosterd, azijn en honing in een keukenmachine. Meng vervolgens druppelsgewijs de olijfolie erin tot een homogene emulsie. Breng op smaak met peper en zout. Snijd een mooie plak van de terrine en leg op het bord. Garneer met schepje olijvencreme en notensaus. Bon appétit!

Recept Afbeeldingen - Beweeg de cursor om de afbeeldingen te scrollen als er meerdere zijn:

Dit recept heeft momenteel 0 afbeeldingen.

Reacties bezoekers (0):

Dit recept heeft momenteel 0 reacties. Voeg je eigen reactie toe in de rechter menu.

 

Recepten Links:

Stel een vraag over dit Recept Vertel een vriend(in) over dit recept Printer Vriendelijke Versie

Beoordeel dit recept:
  • Momenteel 2.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Beoordeling: 2.6/5 (32 stemmen uitgebracht)

Reageer op dit recept:

Voor spam preventie, voer code in: Code:

Ga naar categorie:

Andere recepten in deze categorie:

Tomatentaartje met geitenkaas (4 personen) Voorgerechtje van courgette en schapekaas Gazpacho (8 kleine glaasjes) Soep van gerookte champignons (4 personen) Coquilles en kaassaus (4 personen)

- Recept Hits - 002197

 

 


 

Dank u, uw commentaar is toegevoegd!
U kunt dit venster sluiten en de hoofdpagina vernieuwen.