Champignonstrudel: Datum Toegevoegd: 25 Oct 2012 Ingrediënten:

200 gr filodeeg (hier heet het briqdeeg)
50 gr boter, gesmolten
1 ei, losgeklopt

Vulling
400 gemengde paddestoelen ( schoongemaakt gewicht)
1 fijngesnipperde ui
40 gr boter
Versgeraspte nootmuskaat
1 eet droge witte wijn
1 eetl bloem
1 takje majoraan, gehakt
30 gr geraspte parmezaanse kaas
peper naar smaak

Bereidings Instructies:

Verwarm de oven voor op 200 gr. Maak de paddestoelen schoon, niet met water! Ontdoe ze van zand, borstelen en bijsnijden. Smoor de ui glazig in de 40 gr boter. Voeg de paddestoelen en nootmuskaat toe. Schep ze al bakkend in 3-4 minuten om. Doe dan de wijn erbij. Strooi de bloem erover, de majoraan en de peper. Géén zout want de kaas maakt het zout! Laat nog zacht een paar minuten smoren en daarna afkoelen op schaal.
Neem telkens 3 vellen filodeeg tegelijk, Bestrijk een vel aan beide kanten met gesmolten boter, leg het op het tweede en dek het af met het derde vel. Maak 2 van deze stapeltjes.
Vet een bakplaat in met boter (of ingevet bakpapier) en leg een stapel filodeeg erop. Leg midden op elk stapeltje de helft van het paddestoelenmengsel en bestrooi met kaas. Rol elk stapeltje op tot een strudel (halverwege zijkanten naar midden vouwen en dan doorrollen) en bestrijk wederom met ei. Keer ze zodat de naad onder ligt en bestrijk ze opnieuw met ei. Bak de strudels 15 minuten in de oven. Snijd ze doormidden zodat iedereen een strudel krijgt die aan één kant open is. Serveer ze warm.

Bon appétit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2020
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: