Appeltjes uit de oven (10 personen): Datum Toegevoegd: 20 Dec 2010 Ingrediënten:

10 kleine appeltjes in de schil, schoongewassen en met appelboor klokhuis eruit halen
4 dl rode wijn
3 dl port
8 salieblaadjes
peper, zout
3 tenen knoflook
roomboter 150 gr
2 epoissekaasjes (te krijgen bij AH of goede kaasboer)

Bereidings Instructies:

Verwarm de wijn en port samen en laat inkoken tot ongeveer de helft. Giet dit mengsel later om de appels heen.
Maak kruidenboter van boter, knoflook, fijngesneden salie, zout en peper.
Vul de appels met deze boter
Zet ze in een ovenschotel. Port en wijn erbij.
Gaar ze in de oven op 175 gr C, en overgiet ze een paar keer met het vocht.
Na 45 minuten zijn ze klaar, maar het is goed om na 30 minuten even te checken...
Doe elk appeltje voorzichtig - want zacht - op een bordje, vlij er wat saus naast en geeft er een puntje Epoissekaas bij. Serveer met stokbrood.

Bon app├ętit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: