Gevulde courgettes (6 personen): Datum Toegevoegd: 2 May 2012 Ingrediënten:

6 bolcourgettes of 3 gewone langwerpige
Rode paprika in kleine stukjes
2 eetl olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tomaat
1 theelepel Herbes de Provence
1 klein pakje Boursin( liefst smaak: tomaat met bieslook)
100 gr champignons, in heel kleine stukjes
Verse basilicum
1 ei
Peper
zout
paneermeel

Bereidings Instructies:

Ontvel de tomaat door hem een minuut onder te dompelen in kokend water. Verwijder het velletje, het kroontje en eenmaal doorgesneden de pitjes van de tomaat. Snijd hem dan in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de courgettes en snijd aan de onderzijde een plakje eraf zodat ze stevig kunnen staan. Snijd ook het kapje eraf. Schep met een kleine lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit ( zorg dat je de bodem intact laat) en gebruik een heel klein beetje ervan voor dit recept. (Indien je ze halveert, snijd dan boven en onder een plakje eraf om ze stevig te laten staan en vervolgens doormidden.)
Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de ui en knoflook en in stukjes gesneden paprika. Voeg dan de stukjes tomaat, kruiden, champignons en een paar stukjes courgette toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak dit nog 1 minuut op een matig vuur. Vermeng de boursin met het losgeklopte ei en meng dit met de vulling. Schep vervolgens dit mengsel in de uitgeholde courgettes. Strooi er tenslotte nog wat paneermeel op. Leg ze in een vuurvast schaaltje met 1 à 2 cm kokend water erin en bak ze ongeveer 25-30 minuten op 175 graden Celsius.

Bon appétit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2019
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: