Gevulde (bol) courgettes: Datum Toegevoegd: 23 Jul 2011 Ingrediënten:

6 bolcourgettes of 3 gewone langwerpige
Rode paprika in kleine stukjes
2 eetl olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tomaat
Herbes de Provence
1 klein pakje Boursin
100 gr champignons, in kleine stukjes
Verse basilicum
1 ei
Peper
zout

Bereidings Instructies:

Verwijder het kroontje en de pitjes van de tomaat. Snijd hem dan in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Was de courgettes en snijd het kapje eraf. Schep met een kleine lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit en snijd de helft ervan in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de ui en knoflook en in stukjes gesneden paprika. Voeg dan de stukjes tomaat, kruiden, champignons en stukjes courgette toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak dit nog 1 minuut op een matig vuur. Schep het mengsel in de uitgeholde courgettes. Klopt het ei los met een garde en doe de Boursin erbij. Giet dit mengsel over de vulling. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 30 minuten op 180 graden Celsius.

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: