Tomatenclafoutis: Datum Toegevoegd: 23 Jul 2011 Ingrediënten:

1 eetl olijfolie
250 gr kerstomaatjes
60 gr ontpitte zwarte olijven
1 theel Herbes de Provence of Italiaanse kruiden
4 eieren
3,5 dl melk
4 eetl geraspte Parmezaanse kaas
100 gr bloem
Zout en versgemalen peper

Bereidings Instructies:

Verwarm de oven voor op 160 gr. Neem een ovenvaste schaal (of 4 kleinere schaaltjes) en vet deze in met olijfolie. Verdeel de (schoongewassen en droog gemaakte) kerstomaatjes en olijven over de bodem en strooi de kruiden erover.
Mix in een kom de eieren met de melk, kaas en bloem tot een beslag. Pers vervolgens het knoflook erboven uit. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer alles nog eens goed door.
Schenk het beslag over de tomaatjes en schuif in het midden van de oven. Bak de Clafoutis een half uur tot het deeg stevig is. Serveer de Clafoutis in de ovenschotel(tjes).

Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: