Tartiflette met kabeljauw (6 personen): Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011 Ingrediënten:

1,5 kg. vastkokende aardappels, als je eraan kan komen, liefst de heerlijke franse Rattes
300 gr Comtékaas, geraspt
600 gr kabeljauw in stukken van 2 cm
2 fijngesneden uien
boter
zout en peper
1 volle eetl verse tijmblaadjes (of theel. gedroogde Herbes de provence)
bekertje (2,5 dl) slagroom
1 teentje fijngesneden knoflook

Bereidings Instructies:

Oven voorverwarmen op 200 gr. C
Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min. laten koken.
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt, laat het echter niet bruin worden.
De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen. De slagroom erdoor mengen.
Kruiden met tijm, peper en zout en de fijngesneden knoflook erdoor.
Schep alles in 3 laagjes in een ovenschaal. Tussen het aardappelmengsel doe je laagjes kabeljauwstukjes en 1/3 van de Comtékaas. Eindigen met kaas.
20 min. in het midden van de oven bakken. De schotel nog 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten gratineren.

Bon appetit!



Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: