Tartiflette ( 6 personen): Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011 Ingrediënten:

1,5 kg vastkokende aardappels, als je eraan kan komen, liefst de heerlijke franse Rattes
1 gerijpte Reblochonkaas van 500 gr.
200 gr gerookte magere spekblokjes.
2 fijngesneden uien
boter
zout en peper en verse nootmuskaat
1 tot 2 dl. crème fraîche of slagroom
2 teentjes fijngesneden knoflook

Bereidings Instructies:

Oven voorverwarmen op 200 gr. C
Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min. laten koken.
Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt, laat het echter niet bruin worden.
Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen. De crème fraîche erdoor mengen.
Kruiden met peper en wat nootmuskaat en de fijngesneden knoflook erdoor.
Schep alles in een ovenschaal.
De Reblochonkaas overlangs doorsnijden, zodat je twee ronde schijven krijgt. Deze op de schotel leggen met de korst naar boven!
20 min. in het midden van de oven bakken. De korsten van de kaas lopen a.h.w. leeg in de aardappelschotel. Verwijder ze als ze leeg zijn. De schotel nog 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten gratineren. Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2023
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: