Gegrilde groenten: Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011 Ingrediënten:

Groenten die je goed kunt grillen zijn:
courgette
ui
paprika's
venkel
aubergine
wortel
pompoen (geschild)
reuzechampignons
asperges
little gem (kleine slakropjes)
biet
100 ml olijfolie
herbes de Provence
versgemalen peper
zout
2 tenen knoflook geperst

Bereidings Instructies:

Maak tevoren een sausje van de olie, knoflook, kruiden, zout en peper. Was de groenten, droog ze goed af en snijd er dikke plakken van, ongeveer 1/2 cm. Zet een grillpan op het puur en verhit goed! Haal de plakken groente door de olie, beide zijden en leg ze naast elkaar in de grillpan. Bak ze 1 minuutje aan beide zijden of zolang als je denkt dat lekker is. Kort gegrilled hebben ze nog een stevige bite, langer niet meer. Hou er rekening mee dat ze nog doorgaren als je ze op een warme! schaal legt en de andere plakken nog gaat bakken.
Afgekoeld ook heerlijk in salades.
Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2019
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: