Rouille: Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011 Ingrediënten:

3 eidooiers
1/4 theel mosterd
4 knoflooktenen, geperst
2 eetl witte wijn
1 theel saffraan
1/2 theel cayenne peper
200 ml olijfolie (of half olijf-, half zonnebloemolie)
1 eetl citroensap
zout



Bereidings Instructies:

Rouille is een klassieke , peperige Franse knoflookmayonaise. De saffraan geeft het zijn rode kleur en specifieke smaak. Het woord rouille (roest) geeft de kleur weer van dit sausje. Rouille met stokbrood wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht bij Franse vissoep.
Spoel beslagkom om met kokend heet water en laat even staan zodat hij verwarmt. Gooi het water er dan uit en droog hem goed af.
Verwarm de witte wijn en doe de saffraan erin.
Doe de eidooiers, citroensap, mosterd, zout en cayennepeper en de geperste knoflooktenen erin en meng dit met de mixer. Al kloppend langzaam de olie toevoegen, eerst in kleine scheutjes, later in dun straaltje. Blijf kijken of de olie wordt opgenomen en de saus bindt. Doe de wijn met de saffraan erbij. De houdbaarheid van deze rouille in schone pot is een tot twee weken in de koelkast houdbaar. Er gaat niets boven zelfgemaakte rouille bij vissoep!
Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: