Aioli: Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011 Ingrediënten:

2 eidooiers
1 eetl citroensap
1 theel mosterd
zeezout
peper
6 grote knoflooktenen
beetje gekookt water
250 ml olijfolie
250 zonnebloemolie

Bereidings Instructies:

Spoel beslagkom om met kokend heet water en laat even staan zodat hij verwarmt. Gooi het water er dan uit en droog hem goed af.
Doe de eidooiers, azijn, zout en mosterd en de geperste knoflooktenen erin en meng dit met de mixer.
Al kloppend langzaam de olie toevoegen, eerst in kleine scheutjes, later in dun straaltje. Blijf kijken of de olie wordt opgenomen en de saus bindt.
Op het moment dat de saus te dik wordt, kun je wat water toevoegen. Dan weer verder kloppen! De houdbaarheid van deze mayo in schone pot is een tot twee weken in de koelkast.
Er gaat niets boven zelfgemaakte aioli met aardappeltjes uit de oven!
Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2024
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: