Vissoep a la Normande (8 personen, als maaltijdsoep 4 personen): Datum Toegevoegd: 20 Jan 2011 Ingrediënten:

2 uien
1 kleine prei
1 venkelknol
3 bospenen (dus niet formaat winterpeen)
6 Italiaanse pomodori - of trostomaten
200 gr kabeljauwfilet
200 gr zalm
8 eetlepels olijfolie
3-4 tenen knoflook
Pluk saffraan (15-20 draadjes)
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
1,5 l water
3 visbouillonblokjes
2 theel zeezout
Flink zwarte peper, versgemalen
Flinke scheut droge, witte wijn
1/2 kopje verse dille
2 eetl crème fraiche
Stokbrood

Bereidings Instructies:

Maak van het water en de bouillonblokjes visbouillon.
Maak de groenten schoon en snijd ze niet te fijn, behalve de tomaten.
Neem een grote (liefst gietijzeren) braadpan en doe de olijfolie erin. Dan de fijngehakte knoflook en ui erin en verhitten. (Ui en knoflook geven als enigen hun smaak en zoetheid beter af als langzaam verhit worden! Knoflook verbrandt en wordt bitter in hete olie.)
Prei erbij, tomaat en venkel en 15 minuten zacht laten stoven.
Visbouillon bij de gestoofde groenten doen, samen met de saffraan, sinaasappelrasp, zout en peper. Dit licht staafmixeren. Niet helemaal glad!
Dan erbij voegen: de in stukjes gesneden visfilets. Op en zacht pitje nog 10 minuten stoven. Op smaak afmaken met witte wijn, zout en peper, crème fraiche, dille.
Serveer de soep in warme soepkommen met stokbrood en rouille erbij (zie recept Rouille), een pikante Franse knoflookmayonaise!
Bon appetit!

Recept van: Recepten van La Sauvagere. © 2021
http://www.lasauvagere.nl/recepten/: